8 Aralık 2011 Perşembe

Vodafone - Çekmiyormuş Reklamı

Merhabalar,

Şimdi sizlere beğenmediğim ama altında yatan mesajı çok akıllaca bulduğum bir reklamdan bahsetmek istiyorum. Vodefone'un yeni Çekmiyormuş reklamı. Aslında reklam yapısı ve müzikleri  açısından hoşlandığımı söyleyemeyeceğim. Ama altında yatan ve diğer GSM firmalarına gönderdiği mesaj çok açık. Artık başka bir saldırı methodu bulmaları gerektiğini çok güzel ve akıllıca vermiş . Bu açıdan bence çok başarılı bir reklam olmuş :)

İzlemek isteyenler için..


Diego Rivera & Frida Kahlo




Merhabalar,

İş yoğunluğumdan dolayı bu ara yazma fırsatı bulamadım. Ama bugün Diego Rivera'nın doğum günü olunca bir kaç satır karalamalarıyım diye düşündüm. Aslında Diego Rivera'nın eserlerinin pek hayranı olduğum söylenemez ama Diego Rivera diyince akla gelen ilk isim Frida Kahlo olduğu için yazmak istedim :)

Diego Rivera, Meksida doğmuş ve daha çok duvar resimleri ve politik duruşuyla dikkat çeken bir ressam. Tabiki Frida Kahlo ile olan aşkı ile de. Onlarki Fil ile Güvercinin aşkıydı.

Frida Kahlo diyince gözümü kapatınca o küçücük yapısına rağmen çok büyük bir  profil geliyor. Sanatçının sanatı ile büyümesi demek bu olsa gerek. Yaşadığı tüm tahlisizliklere rağmen O kadar güçlü bir kadın ki bunu her seferin de eserlerine de çok güzel yansıtıyor. Aynı zamanda eserlerindeki  dikkat çeken diğer noktalar ise yaşama sevinci, renkli kişiliği ve Diego Rivera'ya duyduğu aşk'tır. Ayrıca, kendi otoportleri ile de çok ünlüdür. Eserlerine hayran olmamak imkansız.

Pera Müzesinde geçtiğimiz Mart ayında sonlanan Frida Kahlo ve Diego Rivera sergisine katılma şansı bulduğum için kendimi  çok şanslı hissediyorum. Tabiki tüm eserleri sergide yer almasa da başlıca 1-2 eserini görebildiğim için mutluyum :)

Hem Frida Kahlo'nun hem de Diego Rivera'nın beğendiğim bir kaç eserini sizinle paylaşmak istiyorum.

Diego Rivera













Frida Kahlo



4 Aralık 2011 Pazar

Nanay Design - Blog Kardeşliğiii

Merhabalar,

Bugün sizlere başka bir blogdan bahsetmek isitiyorum. Bahsedeceğim bloğun sahibi bana hayata isyanlarımdan sıkılıp "Selen sen de blog açsana" diyen kişi.
O biiiirr canım dostum,
O biiiirr liseden beri hiç kopmadığım ,
O biiiirr  hayatım boyunca her zaman yanımda olacağını bildiğim ,
O biiiirr her aradığımda telefonun ucunda olcağını bildiğim can dostlarımdan biri
Biraz duysgusala bağladım ama o kişinin hayatımdaki yeri çok özel ve değerlidir. Herkesin böyle dostlara sahip olmasını isterim.
Veeee evet o bir Nanay Design -- Serenay Lökçetin.

Ayrıca çok da cesaretlidir kendisi, hayallerinin ve mutlu olacağı işin peşinde gitmek için herşeyi bırakmış bir insandır. Çok özeniyorum ve takdir ediyorum bu konuda kendisini, belki bir gün ben de onun gibi cesaretli davranabilirim kim bilir:)

Giriş faslını biraz uzattıktan sonra, peki nedir bu Nanay Design Ne yapar? Yaratıcılık , tasarım ve el becerisi namına ne varsa vardır bu blog da. Aynı zamanda aklınıza gelen her türlü konsept fotoğrafları (düğün, bekarlığa veda, kına, bebek vs...) da çeker benim yetenekli arkadaşım. Ve en önemlisi de hepsi size özel tasarımlar, bir kişi de daha aynısından göremezsiniz :)

Kendizini özel hissetmek istiyorsanız Blog'un adresi http://serenanay.blogspot.com/ bir tık ile ulaşabilirsiniz :)

Şimdi benim favori tasarımlarımı ekliyorum. O kadar güzeller ki aralarından seçmem çok zor olacak.

Aşağıdaki leziz tatlıların kavelerin el yapı birer küpe olduğuna inanabiliyor musunuz :)



Yine Benim favorilerimden Frida Kahlo Kolyesi




Broşları da unutmamak lazımmmmm



Muhteşem bir Audrey Hepburn Kolyesi



Breakfast at Tiffany's



Pop-art Marilyn Küpeleri



Yüzüksüz olmazzzzz



Vintage Reklam Kolye Uçlarııııı




Geometrik Tasarımlaaar




Benim kesinlikle favorilerimdeeennnn aşağıdaki çanta :)


T-shirt Tasarımlarını da unutmamak lazım...



Benim ablamın bekarlığa vedası için tasarlanmış olanları da unutmamak lazım...









Kısacasııııı aklınıza gelebilecek her türlü tasarımı yapabilir, anlatmanız yeterli :)

Ürünleri İstanbul'da Otto Butik'te satılıyor. Ayrıca Bursa'da Vip Kuaförde, 21 M2 butikte ve Yeşil'deki 32 Sanat evinde satılıyor. Ayrıca http://serenanay.pasaj.com/  ve http://www.etsy.com/shop/NanayDesign?ref=em sitelerinden ve facebook sayfasından http://www.facebook.com/NanayDesign da ulaşabilirsiniz kendisine....

2 Aralık 2011 Cuma

Cappy Limonata Reklamı

Merhabalar,

Ben kendi halinde bir limonum ne karizmatiğim ne çekiciyim hatta ekşi suratlının biriyim..

Her zaman kötü reklamları eleştirecek halim yok:) Bence cappy limonata reklamı çok güzel ve başarılı bir reklam. Reklamı duyduğum anda içime bir nedensiz bir mutluluk doluyor ve gülümsemeye başlıyorum. Hatta günüm kötü ise özellikle reklamı açıp izliyorum ve  kendimi daha iyi hissemeye başlıyorum :) Komik ama doğru. İnsanın içini bu kadar kıpır kıpır yapan neşelendiren başka bir reklam daha yok benim için. İnsan meledosine bir anda kaptırıveriyor kendini. Limonataaaaa... limonotaaaa diye :)

Tek gözüme hoş gelmeyen yanı ise Cappy'nin şişesi biraz daha farklı bir tasarım olabilirdi bence :)

Biraz neşelenmek için aşağıdaki reklama bir göz atın derim :)


P.S. Evet video yüklemeyi yeni öğrendim :)


Vestel Smart TV Reklamı

Merhabalar,

Sizlere duymaya dayanamadığım bir reklamdan daha bahsetmek isityorum. Yeni Vestel Samart TV Reklamı. O küçük çocuk ne kadar şirin olsa da o çığırtan halini duymaya dayanamıyorum. Reklamı görmemle Mute tuşuna basmam bir oluyor. O reklamın sonuna kadar dayanabilen var mı merak ediyorum. İşin kötü yanı ise Engin Altan Düzyatan'ın o karizmatik sesi de o coçuğun çığırtkan sesinin yanında maalesef kaybolup gidiyor..

İzlemeyenler ve dayanabilecek olanlar için aşağıdaki link'ten reklama ulaşabilirsiniz.

Vestel Smart TV

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...