1 Şubat 2013 Cuma

Tolstoy - insan ne ile yasar

Bu kitabı elime aldığımda ilk dusundugum şey insan gercekten ne ile yaşar ? Biraz durdum düşündüm net bir cevap veremedim kafamda, tam olarak kafam karisti ve Bu his beni o kadar heyecanlandirdigi ki size anlatamam. Hele ki tolstoy un insan ve ahlak üzerine çalışmalar yaptığını bildiğim icin dedim acaba kitabı okurken hangi dusuncelere dalacagim, ne ikilemler yasayacagim. Gel gelelim ki Bu kadar heyecanlanarak aldığım kitap benim icin tam bir hayal kırıklığı oldu.
Neden mi? Anlatiyim. Ben beni düşündüren kitapları severim, okuyunca kafam karissin kendi kendime kavga edeyim ve kitaptan çıkarmam gerekenleri kendim bulayim isterim. Bu kitapta da insan iste bununla yaşar, insan iste soyledir, soyle kotuluk yaparsan boyle olursun gibi apacik gün gibi ortada cümleler görünce o kitap benim icin bitti demektir. Kitaplar insanın hayal gücünü sinirlamamali diye dusunuyorum, herkese ayni bakış acisiyla bakmaya zorlamamali. Herkesin penceresi, dünyası farklı olmali.
Kitabın hiç mi Iyi bir tarafı yok derseniz tabi ki dikte ettigi fikirler guzel ama ben özgürce dusunebildigim kitapları okumayı seviyorum.
Siz de benim gibi düşünüyorsanız baska bir kitabı okumayı düşünün derim.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...