16 Mart 2012 Cuma

Moskova'da Buz Pateni

Merhabalar,

Televizyonlarda gordugumuz donmus gol / golet hikayeleri gercekten dogruymus. Kendi gozlerimle gordum ve hatta uzerinde buz pateni bile yaptim. Tabi buna buz pateni yapmak denirse, daha cok dusmeden buzun uzerinde durmaya calismak da diyebiliriz :) Ruslar sogukla yasamaya o kadar alismilar ki buz uzerinde kayanlari gormeniz lazimdi. Kucucuk cocuklarin bir 3lu salto yapmadiklari kaldi buz pistinde.

Peki bu yer neresi Patriarch's Pond, Tverskaya bolgesinde. Burasi aslinda cok guzel buyuk bir bahce gibi dusenibilirsiniz ortasinda bir pond etrafinda ise yuruyus yolu agaclar cocuk oyun alani ve hediyelik esya stantlari olan. Burasinin sadece kisin degil havalar isindigi zaman da cok guzel oldugunu soyluyorlar. Havalar burada isinabiliyorsa tabi :) Mesela bugun -13 derece olmasina ragmen sanirim baharin gelisini kutladilar :) Bizden cok farkli bir bahar anlayislari var :)

Moskava'yi ziyaret ettiginiz zaman buraya da ugramanizi, etrafindaki cafe lerde oturup dinlenmenizi ve manzaranin huzurlu havasinin keyfini cikarmanizi tavsiye derim :)

Ayrica bu pond, Mikhail Bulgakov'un the Master Margerita adli eserinin ana merkeziymis. Eser, bu pond'daki bir kaza ile basliyormus meraklilarina.

Pond'dan birkac goruntu..























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...