27 Mayıs 2012 Pazar

Kremlin


Merhabalar,

Oncelikle sunu belirtmekte fayda var , Moskova'ya gelip Kremlin ve Kizil Meydani gormeden donerseniz, Moskova'ya gelmis sayilmazsaniz Bu yazimda size Kremlin'den bahsetmek istiyorum.Turistik acidan bu kadar guzel ve cok ziyaret edilen bir yer olmasina ragmen bu yerlerin girislerini bulmak, bilet almaya calismak bir o kadar da zor. Size bu girisleri en iyi anlattigini dusundugum bir semayi alt tarafa ekliyorum. Simdi bu semadan yararlanarak gezerken isinizi kolaylastiran bazi bilgiler vermek istiyorum.


Aslinda, Kremlin ve Kizil Meydani 1 gunde gezmek mumkun. Benim size tavsiyem oncelikle Kremlin'den baslamaniz, cunku Kremlin'deki bazi muzelere girisler ancak belirli saatlerde bunlari kacirmak istemezsiniz.
Turunuza, Kremlin'den basladiginizi varsayarak yazima devam ediyorum. Burada oncelikle sorulmasi gereken 2 temel soru var , Kremlin'e nasil giderim? ve Biletleri nereden alabilirim? 

  • Ilk soru:Kremlin'e nasil gidilir?
Tverskaya caddesine yakin bir yerde kalmiyorsaniz metroyu kullanmaniz sart. Kremlin'e giden 3 adet metro hatti var: 

1- Yesil Hat (Hat Numarasi :2) (Durak : Teatralnaya) Bu hat aslinda sizi direk Kremlin'e cikarmaz , Bolshoy Tiyatrosunun onune cikarir. Ama bu tiyatronun onunda kafani kaldirdiginiz zaman Kremlin'i gormemeniz imkansiz ve bilet alacaginiz yere yaklasik 10-15 dk yuruyus mesafesindesiniz. Bu tiyatro - tiyatrolar meydani- mutlaka gorulmesi yerlerden biri, bu yuzden vaktiniz varsa once burada bir tur atip sonra Kremlin'e gecebilirsiniz.

2- Kirmizi Hat (Hat Numarasi:1) (Durak:Okhotny Ryad) Bu hat sizi direk olarak Kremlin'in ana girisi olan 'Kutafya Tower' a cikaracaktir. Gun icerisinde cok yureyeceginizi varsayarsak bu hatti kullanmak daha akillaca olabilir.

3- Lacivert Hat (Hat Numarasi :3) (Durak: Ploshcad Revolutsi) Bu hat da sizi 'Bibleoteka il Lenin' yani Lenin'in kutuphanesinin oraya cikarir ki bu cikis da hemen kirmizi hattin cikisinin biraz gerisinindedir yani kafanizi saga cevirdiginizde 'Kutafya Tower' i cok rahat gorebilirsiniz.

Metroyu kullanmak istemiyorsaniz ve Teverskaya caddesine cikarsaniz, cadde sizi Kremlin'e goturecektir, merak etmeyin :) 

  • Ikinci Soru: Nereden bilet alacagim ?
Sadece Kremlin'e girmek icin bilet almaniz gerekmektedir, Kizil Meydana girmek icin herhangi bilet almaniza gerek yok. Simdi bilet satilan yeri size rahat anlatabilmek icin semaya bakmanizi istiyorum. Semaya baktiginizda sag ust taraftaki  'The Armoury Chamber' ile 'Kutafya Tower' (sag alt tarafta yer almaktadir) arasinda sol tarafta bilet ofisini goreceksiniz. Bilet ofisinden 'The Armoury Chamber' , 'Katedraller' ve 'Ivan Bell Tower' biletlerini alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken baska bir sey daha var, 'The Armoury Chamber' ve 'Ivan Bell Tower' girisleri saatli olarak satiliyor.
 'The Armoury Chamber' muzesine girisler ancak bu saatlerde mumkun :10:00, 12:00, 14:30, 16:30 ve giseler bu saatler icin sadece yarim saat oncesinden bilet satmaya basliyorlar. Erken gidip alirim gibi bir durum soz konusu degil. Benim size tavsiyem saat 10:00 daki seansi kacirmayin ve 9:30 da mutlaka siraya girmis olun. Sabah giderseniz eger cok cok az sira olur onun disindaki seanslar icin de sira beklemek zorunda kalirsiniz. Hatta yarim saatlik zaman araliginda size sira gelse bile bilet kalmayabilir ve siz tekrar diger seans icin siraya girmek zorunda kalabilirsiniz.(Bilet Fiyati : 700 Ruble). Bu arada, 'The Armoury Chamber' turunu bitirdikten sonra cikisa dogru yoneldiginizde 'Diamond Fund' muzesini de goreceksiniz. Bu muzeye bilet ancak muzenin girisinden aliniyor. Yani 'The Armory' yi gezmeden bu muzeye bilet almak mumkun degil. (Bilet Fiyati :350 Ruble)
'Katedraller' alanina girmek icin yine ayni giseden bilet alabilirsiniz ve buraya girmek icin herhangi bir zaman kisitlamaniz yok. 'The Armoury Chamber' muzesini gezdikten sonra geriye donup bilet aldiginizi yeri gecerek 'Kutafya Tower'dan giris yapabilirsiniz.(Bilet Fiyatlari: 350 Ruble)
 'Ivan Bell Tower' Kremlin'in icinde yer aldigi icin ve buraya girmek icin de bir zaman kisitlamasi mevcut oldugu icin buna dikkat ederek girmenizde fayda var. 'Ivan Bell Tower'i gezebileceginiz saatler de su sekilde:10:15, 11:30, 13:45, 15:00, 16:00. Bu da demek oluryor ku 'The Armoury Chamber' i gezdikten sonra Kremlin'e girmeden tekrar siraya girmeniz gerekmektedir. Yalniz 'Ivan Bell Tower' sadece yazin gezilebiliyor, o yuzden gidis zamaninizda acik olup olmadigini http://kreml.ru/en adresinden kontroll edebilirsiniz. Ayrica bazen duzenlenen gosterilerden ya da ozel gunlerden dolayi Kremlin kapanabiliyor, Kremlin'e ayiracaginiz gunu secerken bu siteyi kontrol etmeyi de unutmayin.Yoksa kapisindan donup tum planlarinizi degistirmek zorunda kalabilirsiniz. (Bilet Fiyati: 500 Ruble)

Peki, genel olarak Kremlin'e girdiginiz takdirde nereleri gorebilirsiniz?

The Armoury Chamber 
The Assumption Cathedral 
The Archangel Cathedral
The Annunciation Cathedral
The Church of the Deposition of the Robe of the Holy Virgin
The Patriarch's Palace
The Ivan Bell-Tower
The Tsar Cannon
The Tsar Bell

Yukaridaki listeden 'Armoury Chamber' ve 'Ivan Bell Tower' disindaki yerlerin hepsini Katedraller Meydanina aldiginiz bilet ile gorebilirsiniz. Ekstra bir ucret odemenize gerek yok.

Simdi de Kremlin'den birkac fotograf ...

The Armoury Chamber



The Assumption Cathedral


The Archangel Cathedral





The Annunciation Cathedral



The Church of the Deposition of the Robe of the Holy Virgin



The Patriarchs Palace



The Ivan Bell Tower 



 The Tsar Cannon



 The Tsar Bell


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...