2 Haziran 2012 Cumartesi

Rusya Mutfagi . Vol1

Merhabalar,

Rusya'ya geldiginizde, Rusya'ya ozgu diye yediginiz bir cok yemek aslinda buralardan degil. Mesela Moskova'ya gelip de Bors corbasi icmeyen yoktur sanirim. Bors aslinda Ukrayna'nin yemegidir ya da pelmeniyi duymussunuzudur, Pelmeni de aslinda bir Gurcistan yemegidir. (Hatta onlar pelmeni yerine Khankali derler) Liste boyle uzayip gidiyor. Peki sadece ama sadece Rusya'ya ait olan yemek ne mi?  'Blini'. 'Bilini' aslinda bizdeki gozlemeyi biraz andiriyor, ama icine koyulan ek malzemeleri farkli mantarlisi bile mevcut. Gercek 'Blini' yemek istiyorsaniz 'Tepemok' a gitmeniz gerekir. Saginiza solunuza baktiginizda gormemeniz imkansiz subeleri tum Moskova'ya yayilmis durumda. Gordugunuzde tanimaniz acisindan soyle tarif edebilirim, subeleri genelde bufe kivaminda oluyor, kirmizi renkli ve tabelasinda matruskalar var.
Cok kucuk oldugu icin iceri de yer bulamazsaniz elinizde de yiyebilirsiniz. Tamam Rusya'ya ozgu tek yiyecek bu ama tadi nasil derseniz, o konu biraz tartisilir. Ama Rusya'ya gelmisken de bir denemenizde fayda var bence, tadimlik da olsa :)

 Теремок

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...