19 Kasım 2011 Cumartesi

Melankoliye devam.. "An Education" - "The life i want, There is no shortcut."

Merhabalar,

Baktım ki bu melankolik kış havasının biteceği yok, biraz daha devam edelim o zaman bu modda.

1960'larda geçen çok güzel bir film "An education". Akıllı,zeki ve güzel olan Jenny liseyi bitirip ailesinin baskısından kurtulup Oxford'a gitmek için çalışmaktadır. Kafasının köşesinde hep Fransa'ya gitmek, hayatını yaşamak, özgür olmak vardır. Vee bir gün David ile tanışır. David 30'larında çok etkileyeci,istediğini elde eden, başarılı,zengin, hayran olunası bir erkektir. Kaçınılmaz son olur Jenny , David'in peşine takılıp kaybolmaya başlar. Okulu ve Oxforda'u kenara bırakıp , hayalini kurduğu yola çok daha erken ulaşabileceğini sanır. Ta ki, David'in evli olduğu ve onu kandırığı ortaya çıkana kadar. İşte o zaman Jenny fark eder ki , "The life i want, There is no shortcut." (Filmi en iyi anlatan filmde de geçen bir sözdür.)
 
Şansız olanlarımız içinde hayat tam olarak böyledir. Başarmak istediklerimize ulaşmak için zor yoldan geçmemiz gerekir..


Not: Carey Mulligan filmde çok güzel oynamış, filmin 60'lar havasına o kadar güzel uyum sağlamışki. Hayranı olduğum birini hatırlatıyor bana Audrey Hepburn. (Audrey Hepburn başlı başına incelenmesi gereken bir konu olduğu için ona özel bir zaman ayıracağım :) )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...