10 Ağustos 2012 Cuma

Gallery of 19th and 20th century European and American Art - Pushkin State Museum of Fine Arts

Moskova'daki unlu muzelerden biri de Pushkin State Museum of Fine Arts'dir. Bu muze 3 ayri binadan olusur. Benim bugun size bahsedecegim kismi ise en solda yer alan kismina dair (Gallery of 19th and 20th Century European and American Art). Muzenin isminden de anlasilacagi gibi burada sadece 19. ve 20. yy Avrupa ve Amerika'ya ait eserler sergileniyor. Ortadaki ve en buyuk binada Rus sanatina dair eserleri bulabilirsiniz, sag tarafinda kalan kucuk binasinda ise exhibitionlar yer aliyor.  Bu muzeye ulasmak isterseniz Kropotinskaya metro istasyonunu kullanabilirsiniz ya da Kremlini takip edip bu muzeye ulasmaniz cok kolay yaklasik olarak 5 dk yuruyusten sonra sag tarafta bu muzeyi sol tarafta ise Cathedral of Christ the Reedemer Katedrelini gorebilirsiniz.

Madem Moskova'ya kadar kalktim geldim biraz Rus Sanati gormek istiyorum diyorsaniz ortadaki binayi tercih etmenizini oneririm. Cunku burada sadece Kandinsky ve Chagall dan bir iki eser gorebilirsiniz. Bu sanatcilardan baska rus eserleri gormek istiyorsaniz buyuk binasina dogru yonelebilirsiniz.

Simdi donelim bu muzeyi neden gormeniz gerekiyor? Icerisinden birbirinden unlu sanatcilarin birbirinden guzel eserleri yer aliyor. Hangileri mi Van Gogh mu ararsin, yoksa Renoir mi yoksa Monet mi  ya da Picasso mu hatta Miro bile var ve daha niceleri...
Simdi de onlardan bir demet..

Monet - Seagulls  (Sanirim en begendigim Monet tablosu bu)


Pablo Picasso - Girl on a Ball

Picasso, Pablo - Girl on a Ball, 1905


Van Gogh - The Red Vineyard at Arles


Van Gogh - Prisoners Exercising


 Moskova'ya geldiyseniz bu muzeyi gormeden gecmeyin derim icindeki eserler gercekten cok basarili..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...