20 Temmuz 2012 Cuma

Moskova'da Digiturk keyfi

Merhabalar,

Turkiye'deyken digiturkun film ve dizi manyagi biri olarak buraya gelince de digiturk imkani oldugunu duyunca cok sevindim ama benim normalde izledigim kanallar yokmus o yuzden almayi tercih etmedim.
Sadece turk kanalari, bazi belgesel kanallari ve radyo secenekleri mevcut. Tabi bir de tam bir gurbetci moduna girmek istemedim :) Ama Moskova'da turk televizyonu izlemek istiyorsaniz Digiturk'ten baska careniz yok. O yuzden kanallar ya da kurulum ile ilgili gerekli bilgilere http://www.digiturkasia.ru/ sitesinden ulasabilirsiniz.

Yalniz bir kac nokta var dikkatinizi cekmek istedigim. O da sanirim buradaki digiturk hizmetleri Turkiye'ye gore biraz daha musteri yanlisi:) Mesela, Turkiye'deki digiturk uyeliginizdeki karti ve decoderi buraya getirerek DigiturkAsia ile degistebiliyorsunuz udfak bir ucret karsiliginda.

Bir de Rusya'nin hava kosullari malumunuz kari,yagmuru hic eksik olmaz. Hatta bugun disari 13 derece ve deli gibi yagmur yagiyor. Bu yuzden canak kurulumlari birazcik sorunlu oluyormus daha dogrusu canagi kurduktan sonra cekme problemi yasiyormus o yuzden yeni bir sistem gelistirilmis burada IPKutu diye, ayri bir decoder satin aliyorsunuz ve televizyonunuzdan internet uzerinden yayinlari izleyebiliyorsunuz. Bu sistem ile programlari kayit da yapabiliyorsunuz.

Digiturk'reki belki de tek problem olabilecek durum belki de ucretinin yillik ve pesin olarak alinmasi. Yalnis bilmiyorsam IPKutu icin kurulum 17000 Ruble civarinda olmali, normal duz canak kurulumu da 14000 Ruble civarinda olmali ama kesin bilgiler icin digiturk'e basvurmaniz da fayda var.

Bu hizmetlere ek olarak bir de Turkce konusyorlar bu da Rusya'da normalde bulamayacaginiz buyuk bir nimet :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...