22 Temmuz 2012 Pazar

Moskova'da Sinema Keyfi

Merhabalar,

Tursitik amaclar icin Moskova'ya gelmis olanlarin pek ilgisini cekecegini sanmamakla birlikte burada yasayip benim gibi sinema ozelemi cekenler icin Moskova'daki ing sinemalar hakkinda yazmak isitiyorum.

Ingilizce sinema demek belki de cok dogru bit tabir olmaz filmin anadilinde dublajsiz yayin yapan sinemalar demek daha dogru olacaktir. Tabi anadili ingilizce olan bir film geldi mi keyfime diyecek yok. Bildigim kadariyla her zaman anadilinde gosterim yapan iki tane sinema var biri Kurskaya metro istasyonuna yakin olan 35 MM http://www.kino35mm.ru/en , digeri ise Prospect Mira istasyonunun yakinindaki Dome Cinema (The Renaissance Moscow Otel'in icinde yer aliyor.) 
http://www.domecinema.ru/index.en.html?491.57448462210596


Bana sorarsaniz 35 MM nin hem salonu daha iyi hem de yeri daha guvenli. Acikcasi Dome Cinema'ya gitmeyi bir daha dusunmuyorum. Her ne kadar icinde bulundugu otel gayet guzel de olsa metrodan indikten sonra bana cok da guvenli bir yermis gibi gelmedi. Yine de bazen guzel filmler gelebiliyor o yuzden bahsetmekte fayda var. 


35 MM Sinemasi'nin girisi


Sinemanin girisinden girdikten sonra sag tarafta dogru devam edip bileti aliyorsunuz. Sinema salonu ise ust katta yer aliyor zaten gordugum kadariyla sadece bir salon var. Koltuk sistemi ise biraz farkli, ilk 7 sira normal bildigimiz gibi siralaniyor, 7den sonraki siralari VIP olarak adlandirmislar. Bu VIP koltuklarin diger koltuklarla arasi daha genis , ayaklarinizi rahat rahat uzatabiliyorsunuz, ayni zamanda koltuklari da daha farkli ve daha rahat. Tabi ki bu VIP koltuklarin ucreti daha fazla ama arada sadece 50 Ruble kadar fark var. Bu rahat koltuklari tercih edebilirsiniz cunku bizim alisik oldugumuz gibi filmlerde film arasi yok o yuzden rahat oturmayi tercih edebilirsiniz :)

Dome Cinema'ya gelince ise buranin salonu 35 MM'ye gore daha kucuk ve daha konforsuz. Anladigim kadariyla cok tercih edilen bir yer degil cunku biletlerde numara yok istediginiz  yere oturabiliyorsunuz ve salon bos oluyor genelde. Dedigim gibi cok fazla tercih edilen bir yer degil o yuzden 35 MM'ye gitmenizi oneririm.

Ayrica, guncel olarak sinema seanslarini takip etmek isterseniz asagidaki siteden yararlanabilirsiniz.
http://www.themoscowtimes.com/arts_n_ideas/calendar/cinema.html

Iyi Seyirlerr :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...