17 Temmuz 2012 Salı

Nukleer Bomba Siginagi - Bunker 42

Merhabalar,


Bugun sizlere Moskova'ya gelip de sovyetler zamanina ozgu birseyler yapmak isteyenler icin 'Bunker 42' den bahsedecegim. Gecmisinde cok farkli bir kultur barindaran bir ulkede o kulture ait izleri daha cok gormeyi bekliyorsunuz ama bu pek mumkun degil. Gecmise taniklik eden nadir mekanlardan biri Bunker 42.  Sovyetlerin ruhunu yasamak istiyorsaniz kacirmayin derim:)




Bunker-42 sizi tam olarak bir nukleer saldiridan koruyacak sekilde tasarlanmistir. Icerisindeki su tanklari, yiyecek stoklari, gerekli havalandirma sistemleri ile kisacasi nukleer bir saldiri durumunda sizi korumak ve hayatinizi devam ettirmek adina ne gerekeyorsa dusunulmustu. 80'ler sonuna dogru soguk savasin sona ermesi ile de birlikte bu islevlerini yitirdi, anlatilanlara gore yok edilmeyen tek siginak burasi kaldi. Bu siginak yerin 65m altina insa edilmis durumda ve yakinindan gecen metronun sesini duyabiliyorsunuz. 


Burayi oyle kafaniza gore gezmeniz pek mumkun degil, oncelikle www.bunker42.com sitesinden ingilizce tur rehberli tura rezervasyon yaptirmaniz gerekiyor sonrasin da ise girisinde gecis yok yazsa da buradan gecip,




bu kapiya ulasmaniz gerekiyor. 




Zili caldiktan sonra ise bekliyorsunuz ki sizi gelip alsinlar.




Bu giris seremonisi ile kendinizi bir anda sovyetler zamanina donmus gibi hissedeceksiniz :)


Turun sonunda ise size soguk savas zamanina dair bir film izletiyorlar. Soguk savas zamanini Ruslarin gozunden dinlemek de ayri bir keyifli oluyor. Size tavsiyem eger 18kat merdiven cikmak istemiyorsaniz bu film sirasinda on siralarda bir yere oturun ku asansorde ilk siralarda yer kapin :) Inerken bile sizi zorlayan 18 kati cikmak istemezsiniz :) Tura bir kere basladiginiz zaman 1-1bck saat boyunca cikamiyorsunuz bu yuzden gerekli ihtiyaclarinizi onceden karsilamakta fayda var. Hatta eger kapali alanlarda kalmaktan rahatsiz oluyorsaniz bu tura katilmayi bir daha dusunun derim indiginiz merdivenler disinda cok dar bir yer yok ama karanlik tunellerde yurumek gerektigini de unutmamak lazim. 


Peki buraya nasil gideceksiniz?


'Taganskaya' metro istasyonunu kullanmaniz gerekiyor (Line:5,7,8)


Son olarak da ortami biraz daha gozunuzde canladirabilmek icin bir kac fotograf ekleyecegim.


























 Not: Fotograflar alinti degildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...